Östansjö Bilskrot - Header bild

Om webbplatsen

Tillgänglighet

Denna webbplats är byggd för att vara tillgänglig för alla. Det innebär att man kan komma åt innehållet oavsett vilken typ av webbläsare eller dator man använder, och oavsett om man har ett funktionshinder av något slag.

Textstorlek

Om man tycker att texten på en webbplats är för liten kan man tala om för sin webbläsare att den ska öka textstorleken. Hur man gör det varierar något mellan olika webbläsare, men i de flesta fall finns kommandon för detta i Visa-menyn (View om programmet är på engelska). Eller kortkommandot CTRL+

Bilder

Alla bilder som är del av innehållet har beskrivande alt-attribut.

Hjälptexter

På många länkar finns hjälptexter, som i de flesta webbläsare visas som en tooltip när man håller muspekaren över länken.

Teknik

Denna webbplats är byggd med webbstandarder. Det innebär att XHTML 1.0 används för att strukturera innehållet, och att CSS (Cascading Style Sheets, stilmallar) används för att kontrollera hur innehållet presenteras.

De allra flesta använder en webbläsare som hanterar detta fullt ut. Den som använder en gammal webbläsare, eller en webbläsare som inte har fullgott stöd för CSS, får en oformaterad, men fullt funktionell, version av innehållet.

Webbläsare

Om du använder Internet Explorer för Windows rekommenderar vi att du uppgraderar till den senaste versionen som idag är 7.0. Den har betydligt bättre stöd för webbstandarder än tidigare versioner. På mac-sidan är utvecklingen av Internet Explorer nedlagd. Den trots detta förekommande versionen har mycket bristfälligt stöd för webbplatser som utvecklats enligt verdertagen webbstandard.

Ett alternativ är att installera en annan webbläsare. Här följer länkar till några moderna webbläsare med mycket bra stöd för webbstandarder som vi rekommenderar:

Läs mer om de olika webbläsarna på respektive tillverkares webbplats.